Het Sint Catharinagilde collecteert samen met Oranje Fonds Opbrengst voor sociale initiatieven in Hilvarenbeek.

Jaarlijks komt het Sint Catharinagilde voor het Oranje Fonds collecteren in Hilvarenbeek. De opbrengst is bedoeld voor sociale initiatieven in Noord-Brabant en natuurlijk vooral in Hilvarenbeek zelf. Uw giften worden voor 100 procent goed besteed en blijven altijd dichtbij. Denk aan uw buurtvereniging, sportvereniging of een van de vele culturele evenementen die door het Oranjefonds worden ondersteunt.

Naast het feit dat het Oranje Fonds perfect aansluit bij de maatschappelijke doelen van het hedendaagse schutterswezen, wordt ook een deel van de opbrengst besteed aan het Sint Catharinagilde zelf, dit stelt ons in staat te blijven bestaan nu de subsidies vanuit de gemeente en overheid – zo goed als – afgeschaft zijn. Een win/win situatie dus.
Het Sint Catharinagilde besteed het geld aan huur van de schiethal en de organisatie van diverse activiteiten zoals het koningsschieten.

Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen willen bijdragen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Wilt u voor uw vereniging een bijdrage aanvragen? Doe dit op de website van het Oranje Fonds.