Sander van den Bosch

“Het gilde is een fijne vereniging met gewone gezellige mensen. Zo’n vereniging waar je jezelf nog ècht Welkom voelt!”

Rik Gruijthuijsen

“Wat ik het leukste vind aan onze Gilde is dat het traditionele waar het Gilde voor staat nog prima anno nu is toe te passen. Het Gilde is weer volop in beweging, de Gildebroeders en zusters zijn gezellige open mensen en ik voel me dan ook vanaf minuut 1 welkom. Het schieten wordt serieus genomen, de interactie met andere Gildes is gezellig sportief en met de recente aanwas bloeit t Gilde als nooit tevoren. Gewoon heel erg leuk!”

Edgar Vloemans

Ik kijk uit naar de maandagavonden, ze verlopen soepel en zijn gezellig. Daarnaast zijn ook de feestjes, en gildedagen speciaal. Ik heb in het bijzonder genoten van het grootse Europees schutterstreffen in Leudal, waar we met heel het gilde en onze partners naartoe zijn gegaan. De verjonging binnen het gilde zie ik als een welkome verandering.

Anne van den Bosch-Wittebol

“Eigenlijk is alles leuk om mee te maken, ik geniet van de gezelligheid en samenhorigheid op de maandagavonden. De schietwedstrijden en gildedagen zijn weliswaar een competitie maar vooral erg leuk om bij te zijn… ik probeer dan ook niets te missen!”

Mees van Hees

“Het gilde is een leuke en gezellige plek om te zijn ook al ben ik de jongste. Ik ben er graag en ik vind de optochten altijd heel leuk. Iedereen is aardig voor elkaar en wil elkaar graag helpen.”

Evelien Gruijthuijsen-Schots

“Zeer fijne gastvrije vereniging. Meteen vanaf eerste moment dat je komt als nieuw lid wordt je opgenomen in de groep alsof je er al jaren bij bent. Fijne sfeer waar je je meteen thuis voelt en welkom voelt.”

Cees van Limpt

“Ik vind de onderlinge banden en de gezelligheid kenmerkend voor dit gilde. Iets waar ik graag deel van uit maak ☺ “

Frans Cuijpers

“Graag ben ik er op maandagavond om een pijltje te schieten,  slap te ouwehoeren en een avond van huis te zijn. De jeugd bij het gilde leert me ‘swipen’ en houdt me jong!”

Johan Bruurs

“Toen ons pap me vroeg om lid te worden dacht ik eerst, de Guld daar ben ik veel te jong voor, niets bleek minder waar… Zeker de laatste jaren.”

Joep van den Vorstenbosch

“Vroeger,… of ja vroeger,… had ik mezelf nooit bij een gilde zien gaan. Maar na de eerste pijl was ik om! Geweldig om te schieten, echt. Een leuke competitie die je met z’n allen aan gaat, je ‘strijdt’ tegen je broeders maar ook tegen jezelf. Echt gaaf om te doen! En voor ik het vergeet… het is ook nog eens ontzettend gezellig.”

Mark Campschroer

“De gezelligheid en de verbroedering is het gene wat mij het meest aantrekt om lid te zijn van het gilde. Het is altijd weer leuk om op de maandagen weer te mogen gaan schieten.”

Michael Emmerik

“Als je voor het eerst over kruisboogschieten hoort, ga je er niet vanuit aan te treffen wat ik bij dit gilde heb mogen ontdekken; een bijna geheel nieuwe familie waar je leuke en minder leuke dingen mee kunt delen. Het draait bij ons niet louter om het schieten zelf: de sfeer, broederschap, maar met name de gezelligheid staat centraal. Mocht je zoeken naar een leuke groep waar zowel jong als oud enorm veel plezier met elkaar heeft, kom dan bij ons.”

Peter Gruijthuijsen

“In 1996 ben ik lid geworden van het gilde. Mijn vader was toen ook lid en ere hoofdman. Daar mijn vader helaas een hersenbloeding heeft gehad en toch naar het gilde wilde, bracht ik hem daar naar toe. Op deze manier ben ik daar blijven hangen en heb er nooit spijt van gehad. Het is een zeer gezellig gilde, met op dit moment veel jonge leden. Op deze manier is er een prachtige balans in het ledenbestand. Door toedoen van mij is mijn kleinzoon nu tamboer geworden en mijn kleindochter vendelier. In mijn tijd bij het gilde heb ik 2x koning mogen schieten.”

Ferdinand van Woensel

Via vrienden ben ik in aanraking met het gilde gekomen, in eerste instantie kennis gemaakt met het schieten op de maandagavonden met een gezonde onderlinge strijd.
Naast het schieten is er ook altijd een leuke sfeer en ook een mooie samenhang tussen jong en oud wat voor een gezellige avond zorgt.
Met het koningsschieten hier in Hilvarenbeek heb ik als vrijwilliger ook alles om het schieten heen ervaren, de verschillende uniformen en broederschap maakte het plaatje voor mij helemaal compleet en het duurde ook niet lang voordat ik mijzelf een gildebroeder mocht noemen.
Mocht je interesse hebben, schroom je vooral niet en kom gezellig langs op een schietavond om kennis te maken!

Frank Schaapsmeerders (vaste gast)

In ben regelmatig te gast bij dit gilde. Een gastvrij, laagdrempelige en gemoedelijke vereniging. Waar ik mensen tegenkom die mijn interesse en ambities delen. Ik heb hier de kans om in een overdekte ruimte mijn schietsport te ontwikkelen. 

Ook de partners zijn welkom om een pijltje mee te schieten.