Vliegende vendels en roerende trommen

Jongeren van St. Catharinagilde scoren op gildedag in Middelbeers

Vaak wordt gedacht dat jongeren een soort alien zijn in het stoffige en oude imago wat rond gilden hangt. Dat niets minder waar is bewijzen de vele jongeren die aanwezig waren op de gildedag zondag 19 mei jl. in Middelbeers.

Tal van activiteiten waren voor de jongste leden van de vele aanwezige Brabantse gilden georganiseerd. Laserschieten, springkussens en diverse spellen waren aanwezig om de jeugd te verzekeren van een toffe zondag. Toch bleek bij de leden van het Hilvarenbeekse Sint Catharinagilde niet het plezier maar vooral de spanning de overhand te hebben. Waar normaal alleen deelgenomen wordt aan de schietwedstrijden (kruisboog op doel) was er nu ook een afvaardiging In de jeugdklasse van zowel het vendelen als trommen, een unicum voor het gilde. En wat hadden ze het geweldig gedaan! Dit zou zomaar eens een podiumplaats kunnen betekenen, dachten de toeschouwers.

En ze hadden gelijk! Hoge punten waren het resultaat van de trom- en vendeldemonstratie van Mees van Hees (14) en Sanne Vromans (11). Beide namen een schitterend zilveren schild mee naar huis. Mees ging ervandoor met de 1e prijs voor het trommen en Sanne nam de 3e prijs voor het vendelen in ontvangst. De spanning maakte dan ook snel plaats voor trots. Na het vieren in de feesttent gingen we allemaal met het zelfde gevoel naar huis. Het gevoel van trots. Trots op onze jeugd!

Lijkt dat vendelen of trommen jou ook wat? Neem contact met ons op!