Onze clinics kruisboogschieten en handboogschieten worden onder zorgvuldige begeleiding van onze instructeurs gegeven aan groepen van minimaal 10 personen.
Een schietclinic duurt, afhankelijk van het aantal personen, 2 tot 3 uur, vanzelfsprekend kan er gedurende de schietclinic ook gezellig geborreld worden.

Personeelsfeest of familiedag in Hilvarenbeek?

Onze schietclinics zijn geschikt voor jong en oud, dit maakt het de perfecte activiteit voor een familiedag of een personeelsfeest in Hilvarenbeek. Een mooie bijkomstigheid is dat onze schietclinics goed betaalbaar zijn, dat is toch mooi meegenomen!

Onderstaand tref je de vele mogelijkheden. Voor prijzen kijk je op de tarievenpagina.

Schietclinic Kruisboogschieten

Kruisboogschieten is waar onze specialiteit ligt! Tijdens de activiteit kruisboogschieten hebben de schutters de mogelijkheid om kennis te maken met een van de meest krachtige wapens sinds de middeleeuwen. Met professioneel materiaal gaan teams de strijd aan voor het hoogste aantal punten. Perfect geschikt voor vrijgezellen- en bedrijfsfeesten, dagjes uit, teambuilding of als sportieve activiteit op een familiedag. In de verwarmde en overdekte schiethal kan op ieder gewenst moment (zomer en winter) geschoten worden. Vanzelfsprekend staat veiligheid voorop en worden onze activiteiten begeleid door ervaren instructeurs.
Er kan gekozen worden voor twee afstanden, schieten op een afstand van 10 meter (voor schutters vanaf 10 jaar) of op een afstand van 28 meter (voor schutters van 16 jaar en ouder) .

Combiclinic: Kruisboog- en handboogschieten

Indien gewenst kan er, vanaf 25 personen, ook gekozen worden voor een combinatieworkshop, tezamen met het Sint Sebastiaangilde uit Hilvarenbeek wordt er een clinic gegeven waarbij schutters zowel met de kruisboog (op 10 meter) kunnen schieten als met de handboog.

Kruisboogschieten en Oud-Hollandse spelen

Niet iedereen kan altijd tegelijkertijd schieten, u kunt er dus voor kiezen om voor de ‘muurbloempjes’ het oud-Hollandse spelen arrangement aan uw activiteit toe te voegen. Wij verzorgen een sjoelbak, dartspel, en een uniek gatenkaas-spel, volop mogelijkheden om ook buiten de schietbaan de krachten te meten.


Breng vóór of na de clinic een bezoek aan een van de bevriende musea in Hilvarenbeek.
Deze aanvulling op de clinic maakt het een dagvullend programma wat u nooit meer vergeet!
Beide op loopafstand.

Entertainmentmuseum Dansant (Orgelmuseum) en Kermismuseum Soet & Vermaeck

Museum Dansant, gebouwd in art nouveau Tuschinski stijl. In dit unieke gebouw zijn twee musea gevestigd. Als u het Museum Dansant en/of het Museum Soet & Vermaeck bezoekt waant u zich in het begin van 1900. In een sfeer die bepaald wordt door prachtige orgels, mahonie, kristal en spiegels beleeft u een dag of avond die u nimmer meer zult vergeten. Ons team geeft u een rondreis door de tijd in de gezellige sfeer van weleer.

In Museum Soet & Vermaeck laten wij u alles zien over de kermis van 1920, niet miniatuur maar levensecht. Op dezelfde manier als in bij onze orgels wordt de wereld van de kermis op een humoristische wijze gebracht in een unieke omgeving.

Dankzij de vele mogelijkheden voor lekker eten (lunch en/of diner) is Museum Dansant de ideale aanvulling voor een dag-vullend programma. Een bourgondische combinatie die u niet snel zult vergeten.

  • Parkeergelegenheid voor bussen
  • Mogelijkheden voor eten en drinken
  • Dansorgels en Kermis attracties uit de tijd van weleer
  • Boek eenvoudig samen met uw clinic
  • Meer informatie en tarieven


Museumbrouwerij de Roos

De enige authentieke dorpsbrouwerij van Nederland. Ga langs en waan je in een brouwerij in de 19e eeuw. In het prachtige proeflokaal worden eigen bieren zoals de Bikse Tripel of de Rooie Fik geschonken. Krijgt u geen genoeg van de bieren van De Roos? neem er dan nog een paar mee uit onze Museumwinkel.

Sluit de dag af met een heerlijk bierproeverij en een rondleiding door het museum van De Roos. U ontdekt de authentieke gietijzeren roerkuip en het koelschip. Bij deze unieke dorpsbrouwerij is te zien – en te proeven – hoe bier in het verleden werd gebrouwen. En dat al sinds 1877!

  • Bijzondere bierproeverij
  • Organisator van Historisch bierfestival
  • Op loopafstand
  • Boek eenvoudig samen met uw clinic
  • Meer informatie en tarievenJordie Netten heeft Sint Catharinagilde beoordeeld — 5 sterren
11 juni 2017 · 
Uitstekende plek voor een leuke clinic. Laagdrempelig in deelname, oud-Hollandse spellen voor de kleinere kinderen, lekker schieten voor de groteren 12+ . Ontspannen sfeer en drankjes haal je aan de bar!
Wij waren met een gezelschap van 40 personen in de leeftijd van 4-75 en hebben de kruisboogclinic voor twee uur gedaan.